Stressz és megküzdés – de igazán!

A rizikófaktorok csökkentése


A stressz okozta tünetek, problémák – minden "bajunk" 70%-a* – két forrásból táplálkoznak: a környezeti tényezőkből (stresszorok) és a személyből (stresszre adott fiziológiai és pszichológiai reakciók). Mivel a felelősségteljes beosztásban dolgozókat jelentős stressz éri a munkahelyen, e két területen jelentkező rizikófaktorok csökkentése minden szervezet hosszú, de rövid távú érdeke is. Történhet ez a humán vagy tárgyi környezet megváltoztatásával, illetve az adott egyén fejlesztésével, képzésével is.

A workshopon elsősorban a stressz hatásait csökkentő területek lesznek fókuszban, amelyek a humán erőforrást, a személyt érintik. A program során a résztvevők megismerik saját stressz-megküzdés mérlegüket is, amely iránytűként szolgál majd a továbblépéshez. A megfelelő, stresszel történő egyéni megküzdés (coping) nemcsak az egyén teljesítményének javulásában játszik pozitív szerepet, hanem csapatának, beosztottainak, munkatársainak környezeti stresszor-szintjét is csökkenti – tehát néhány jó copinggal rendelkező munkatárs képes a vállalat stresszor szintjének jelentős csökkentésére.

*Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) szerint a teljesítőképesség csökkenéséért és a betegségek kialakulásának 70%-áért a lelki nyomás, a stressz a felelős. Ennél jóval kisebb mértékben játszanak szerepet a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, vagy a helytelen terápiás szokások önmagukban. Mindezek inkább a stressz következményeként, vagy azzal kölcsönhatásban lesznek jelentősek.

A tartalomból:

  • a stresszel kapcsolatos tévhitek eloszlatása
  • legújabb kutatási eredmények
  • azonnal alkalmazható napi trükkök
  • az életmódváltás felé vezető út
  • önismeret a stressz és a coping terén

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációkat korlátozott számban tudjuk fogadni, maximális résztvevői létszám 12 fő.

 

regisztráció

Dátum
2018.04.10

Időpont
09:00

Helyszín
később