Üzleti reggeli 2014. június 17.

Az Üzleti reggelik kötetlenebb formájú, oldott légkörű eseménysorozat, amely lehetőséget ad mások tapasztalatainak megismerésére, az egymástól tanulásra és a kapcsolatépítésre.

A június 17-i reggelire tizenkét cég képviseletében érkeztek résztvevők. Az esemény házigazdái dr. Lelkes Zoltán és Márton Zoltán voltak.
A személyes bemutatkozást, ismerkedést követően Kosztolányi István kollégánk vezetett egy játékot az ellátási lánc működésének szimulálására. A három csapat célja nem a versengés, hanem az együttműködés volt. A jó hangulatú játék során a következő kulcsszavakat, témákat jártuk körül: az eredményes munkához szükséges a munkafázisok jó tervezése, a rugalmas, iteratív feladatmegosztás, a gyors és pontos információáramlás, a folyamatos alkalmazkodás, az agilitás, a bizalom a korrekciós intézkedést hozó(k) felé, a célorientáltság.
A délelőtt második részében az ellátási lánc különböző szintjeiről vettünk három példát. A résztvevők röviden megismerkedtek három vállalat három konkrét problémájával. Megoldandó feladatnak tűztük ki, hogy a három csoportba szervezett résztvevők gondolják végig, hogy az aktuális helyzetben milyen input adatok segítségével tudnák leghatékonyabban segíteni egy döntéstámogató rendszer működését, továbbá hogy egy ilyen rendszerrel szemben milyen elvárásaik lennének a problémák hatékony kezelésének érdekében. A kiértékelésen ugyan konkrét esetekről beszéltünk, de ennek kapcsán levezettünk olyan általános érvényű elemeket is, amelyeket mindenki hazavihetett magával.