Cégcsoportunk első tagját  Norbert Herbst és Manfred Höfler  alapította 1982-ben, Ausztriában Infora Unternehmensberatung néven. A kétszobás lakásból irányított kisvállalkozás az ezredfordulóra Ausztria vezető szervezetfejlesztési tanácsadással foglalkozó cégévé nőtte ki magát, harminc munkatársat foglalkoztatva. 

2001-ben a németországi Culturplant integrálva megtettük az első lépést egy cégcsoport létrehozására. Még ugyanebben az évben Márton Zoltán és Szabó-Jilek Zsolt megalapította Magyarországon az ICG leányvállalatát. Az Infora ICG Infora Consulting Grouppá alakult. Időközben a budapesti cég tanácsadói csapata tizenkét főre bővült. 2009-ben partnerségi együttműködést alakítottunk ki a németországi ressential-lel.

2010-ben újabb mérföldkőhöz érkeztünk: az ICG Infora Consulting Group ICG Integrated Consulting Grouppá alakult. Új partnerekkel gazdagodtunk Romániában (ICG Svasta), Bulgáriában, illetve  Magyarországon a közigazgatási tanácsadásra szakosodott ExAnte-val. Stefan Posch-sal folytatott sokéves kooperációs partnerségünk 2010-ben az ICG Innovation-t eredményezte, amely fontos, új szakterületet nyitott meg számunkra.  
2012-ben a prágai székhelyű fiatal cseh cég, a Capability csatlakozásával folytatódott a közép-európai bővülésünk.

Tanácsadói csoport Európa 11 országában

Az ICG és a finn Innotiimi tanácsadó cég 2013-ban úgy határozott, hogy közös úton halad tovább. A több éves múltra visszatekintő, baráti együttműködés erős, 130 tanácsadóból álló európai csapatot hozott létre, amely Európa 11 országában tevékenykedik. Az ICG-Innotiimi professzionális tanácsadási szolgáltatást nyújt egyedülálló know-how, illetve innovatív eszközök és módszerek felhasználásával. Nemcsak a közös elvek és értékek kötnek össze minket, hanem az elhivatottság, hogy ügyfeleinkkel együttműködve fenntartható változást hozzunk létre.

A cégcsoport felépítése

Az ICG különleges cégmodellt valósít meg. A különböző országokban dolgozó mintegy százhúsz tanácsadónk közül harmincnégyen az ICG Integrated Consulting Group Holding tulajdonosaként is tevékenykednek. A helyi tanácsadók mellett a holding is tulajdonrésszel rendelkezik a helyi cégekben. A különböző cégeket a közös alapelvek, a közös játékszabályok és az egységes marketing, stratégiai és tanulási folyamatok kötik össze. A holding stratégiai irányítását a menedzsment board végzi, melynek tagjai a helyi egységek képviselői közül kerülnek ki. 

az oldal tetejére