Executive coaching

Közös utazás, amelyben a coach megteremti a lehető legjobb körülményeket, hogy a kliens a lehető leggyorsabban fedezze fel saját lehetőségeit és közelítse meg határait.

Az ICG Integrated Consulting Group tanácsadói területük ismert és elismert szakemberei. Ez jellemző az executive coachingban jártas tanácsadóinkra is. Az öt ICG coach különböző irányokból közelített a coachinghoz: néhányan korábban jelentős vezetői tapasztalatot szereztek magyar és multinacionális vállalatok felsővezetőiként, mások pedig szervezetfejlesztőként vagy vezetésfejlesztéssel foglalkozó tanácsadóként dolgoztak a szakmában minimum 12 évet. Háttérként tehát vezetői tapasztalataikat, pszichológiai ismereteiket és szervezet-, valamint vezetésfejlesztési tapasztalataikat használják.
2010–2011-ben közösen elvégezték az Academy of Executive Coaching (a legjelentősebb coaching szakmai szervezetek által akkreditált és elfogadott európai coaching képző intézmény) másfél éves képzését.

Véleményünk szerint öt tényező teszi egyedivé coaching megközelítésünket az executive coaching piacon:

1. Tapasztalat

Jelentős tapasztalatot halmoztunk fel vezetőként, tanácsadóként. Ez a tapasztalat lehetővé teszi a támogatott vezetők élethelyzetének, szervezeti kontextusának, szervezeti kapcsolatrendszerének megértését. Értjük és támogatni tudjuk az üzleti célok elérését és megvalósítását, értjük és látjuk, hogyan kapcsolódik a személyes kontextus az üzleti célok eléréséhez.
Executive coachként is jelentős a tapasztalatunk. Valamennyi coach egyéni coaching tapasztalata meghaladja a 300 órát, illetve két coachunk több mint 700 óra egyéni coaching tapasztalattal rendelkezik. Ennek fényében, az AoEC diploma megszerzése után elindítottuk a megfelelő ICF fokozatok (PCC és ACC) megszerzését.

2. Módszeres képzés

Az ICG Integrated Consulting Group sokat áldoz tanácsadói személyes képzésére. Bár korábban minden executive coachunk tanult coachingot, fontosnak tartottuk, hogy közösen elvégezzük az egyik legelismertebb képző intézmény másfél éves programját. A közös képzés segített integrálni vezetői, pszichológiai és tanácsadói tapasztalatainkat, és segít abban, hogy a coaching folyamatra is ránézhessünk mindhárom szemszögből.

3. Szervezeti beágyazottság

Az esetek többségében az executive coaching valamilyen más szervezeti beavatkozás része. Coaching megbízásaink elején megismerjük az adott vállalat kultúráját, így a coaching témáját el tudjuk helyezni a tágabb kliens-rendszerben. Ez lehetővé teszi azt is, hogy a coachinggal ne csak a coacholtra, hanem a teljes ügyfélrendszerre, szervezetre hassunk.

4. Szervezet- és vezetésfejlesztési tapasztalat

Executive coaching megbízásaink során jelentős szervezet- és vezetésfejlesztési tapasztalatainkra építünk, sok esetben kombináljuk a különböző fejlesztő beavatkozásokat. A többféle módszertannal többszörös hatást érünk el, illetve azzal is, hogy otthonosan dolgozunk a szervezet alsó és felső hierarchiaszintjein.

5. Integratív módszertan

Nem köteleztük el magunkat egyetlen „nagy” szakmai irányzat mellett sem. Ismerjük és használjuk a Gestalt, a kognitív, a magatartástudományi és a rendszerszemléletű megközelítéseket és módszereket. A többféle értelmezési paradigma kreatív feszültséget hoz létre, amely feszültség segíti a coacholtak önreflexióját, tanulását és fejlődését, és az adott pillanatban az ügyfél igényéhez alkalmazkodó legnagyobb rugalmasságot adja.

Szeretjük a szakmánkat. Ezzel együtt igyekszünk teljes életet élni, szakmai fejlődésünk mellett személyes fejlődésünkre is figyelünk, egyensúlyt keresünk munkánk és magánéletünk között. Coacholt vezetőinket is erre bátorítjuk.