Projektmenedzsment

Az ICG több ezer vállalati projektből szerzett tapasztalata, hogy azok a vállalatok lesznek sikeresek a projektek végrehajtásában, ahol a vállalati kultúra érezhetően támogatja a projektszerű munkavégzést, és ahol az áttörési projektre jellemző fókuszált módszertant alkalmaznak egységes projektmenedzsment keretében.


  • ha a sikertelennek éljük meg projektjeinket,
  • ha a napi teendőkben elveszve nem jut idő a projektekre,
  • ha általában csak nagy erőfeszítésekkel tudjuk a projektjeinket befejezni,
  • ha a „projekt” a vállalat életében mágikus megoldás arra, hogy a felelősséget elkenjük, vagy a konfliktusokat elodázzuk,
  • ha már mindent projektként kezelünk, és úgy érezzük a projektek szinte már öncélúakká váltak,
  • ha a sokféle projektünk egységes kezelésére és irányítására egy projektmenedzsment rendszert akarunk felállítani,
  • ha a jelenlegi vállalati kultúra nem támogatja a projektszerű munkavégzést.

A projektmenedzsment segítségével világosan elhatárolhatjuk a szervezet jellemzői alapján, hogy mit érdemes projektként kezelni és mit nem. Egységes projektértelmezés alakul ki és megteremthetjük azt a módszertant, amely a vállalat szükségleteinek megfelel (erőforrás-hatékony, adminisztráció-szegény). Tanulhatunk a mintaprojektek sikereiből, ahol az eredmények határidőre és költségkereteken belül történő szállításával a projektcsapat áttöri az ellenállás falát. Átformálódik a vállalati kultúra a projekt jellegű munkák eredményes támogatására.

Ügyfeleinket break-through projektmódszertanunkkal, kultúraváltásban szerzett gyakorlatunkkkal és projektmenedzsment érettségi modellünkkel támogatjuk coachként, folyamat tanácsadóként, szervezetfejlesztőként és projektvezetőként.

 

 "Semmi sem különösebben nehéz, ha kis munkákra osztod."
Henry Ford