Vezető- és készségfejlesztés

A fejlődés minden ember természetes szükséglete – felnőttkorban is.

Új készségek, képességek elsajátításához a jókedvű közös munka, a sok gyakorlás, a személyes megtapasztalás, a jó minták másoktól való „ellesése” nagyon fontos.
Képzéseink során a tananyag „átadása” helyett az áll a középpontban, hogy a résztvevőket képessé tegyük személyes tanulásra, változásra, fejlődésre. Fontosnak tartjuk, hogy a képzésen elsajátított új és megerősített meglévő viselkedéseket, eszközöket már a képzés során gyakorolják, és munkahelyi feladataikkal összehangolják a résztvevők.
A programok tervezése során hangsúlyt fektetünk arra, hogy minden tréningcsoport más – még ha ugyanattól a vállalattól és hasonló szervezeti pozíciókból is érkeznek a résztvevők. Noha sokszínű és széles, nemzetközileg ismert eszközrendszert használunk, minden programot egyedileg tervezünk meg.
Vezetés- és készségfejlesztési programjaink gyakran illeszkednek szervezetfejlesztési és komplex változás-kezelési megbízáshoz.

Mindfulness

A mindfulness egyfajta különleges figyelmet jelent: tudatosan a jelenben lenni, félretéve az ítélkezést. A mindfulness nem válasz életünk problémáira. Inkább jelenti azt, hogy az ügyeinket tisztábban láthatjuk, 'tiszta' aggyal lehetünk jelen életünkben. Tanulási folyamat, nem önmagában létező eredmény.
bővebben

Csoportvezető fejlesztés

Olyan tanulási és kísérleti környezetet fejlesztettünk ki, amely lehetőséget nyújt a gyakorlásra és a vállalati célok elérésére, valamint a személyes siker megélésére.
bővebben